410021 Nagyvárad / Oradea, Piața Regele Ferdinand I., Nr. 6., Bihor, RO
Facebook
Youtube

Hírek


Hírek / 2022.04.19.

Nagyvárad a néptánc fővárosa

Április 21-24. között Nagyváradon szervezik meg az Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozóját. A fesztivál négy napja alatt a hat erdélyi magyar hivatásos néptáncegyüttes elmúlt évadának emblematikus előadásait láthatja a közönség – köztük felnőtt- és gyermekelőadásokat egyaránt.

A fesztivál április 21-én, 14:30-tól a nagyváradi főtéren megszervezett néptáncos flashmobbal nyit, amelyet 16 órától a Nagyvárad Táncegyüttes nyitóelőadása, a Boldog békeidők követ. A fesztivál első napján, este 20 órától a Bekecs Néptáncegyüttes Örkény-feldolgozását, a Tóték című drámából készült táncszínházi adaptációt láthatja a közönség.

Holnap, április 22-én, délelőtt 11 órától a Maros Művészegyüttes Ábel című regényfeldolgozását láthatják az érdeklődők: az ifjúsági előadással a Tamási Áron-emlékév előtt is tisztelgünk. A fesztivál második napján, 18 órától a Nagyvárad Táncegyüttes kortárstánc-előadása, az Antigoné látható a nagyváradi Filharmónia Enescu—Bartók termében, amelyek 20 órától a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Ékes Gyergyó című folklórelőadása követ.

A fesztivál támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyar Művészeti Akadémia, Magyar Táncművészek Szövetsége, Bihar Megyei Tanács, Partner Drinks Kft., Continental Hotel.

A XVI. EHTET előadásairól és kiegészítő programjairól részletesebben az ehtet2022.szigligeti.ro weboldalon olvashatnak az érdeklődők. A fesztivál előadásaira jegyek már kaphatók a színház jegypénztárában, illetve online, a www.szigligeti.biletmaster.ro weboldalon.